Ushqimet qe e rrisin disponimin

Ushqimet qe e rrisin disponiminMë poshtë i keni të renditura

Fasulet: Për shkak të përbërjes së magneziumit, fasulet janë ushqime të cilat ndikojnë pozitivisht në ngritjen e disponimit.

Arrat: Ato janë të pasura me një përbërës që njihet me emrin serotonin, përbërës që ndikon në trurin e njeriut dhe ju ndihmon të ndiheni të kënaqur.

Kafeja: Pirja e dy filxhanëve kafe në ditë mban larg disponimin dhe rrjedhimisht, ju bënë të ndihemi më të relaksuar dhe në disponim të mirë.

Yndyra: Ushqimet me përmbajtje të Omega-3 sikurse salmoni, tuna dhe avokado ju mbrojnë nga çrregullimet e disponimit.

Shafrani: Shafrani përdoret gjerësisht në ushqime por ai është i njohur për efekte pozitive në përmirësimin e disponimit tek njeriu.

Spinaqi: Për shkak të përmbajtjes së vitaminës B, spinaqi është gjithashtu një nga ushqimet që rekomandohen nëse dëshironi përmirësim të disponimit.