Ushqimet që treten shumë vështirë

6Disa ushqime janë përgjegjës për fryrje dhe dhimbje abdominale.
Janë përgjithësisht përbërësit më të pasur në proteina dhe yndyrë, shumë të shëndetshëm, por që na “lodhin” duke i tretur.

Ja klasifikimi për ushqimet “më të rëndë”, sidomos në darkë.

Hudhra dhe qepa

Ton nën vaj

Qumështi

Çokollatë me qumësht

Djathrat

Bishtajoret

Mishrat e kuq

Të skuqurat

Turshi dhe lakër

Sardelet nën vaj