Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Ushqimi mesdhetar përshpejton ngjizjen

Ushqimi mesdhetar përshpejton ngjizjen

Femrat të cilat dëshirojnë të mbesin shtatzënë duhen të hanë ushqimin mesdhetar, i cili është i pasur me acidet yndyrore mono të pangopura, pohojnë shkencëtarët nga “Harvard School of Public Health”.

Hulumtimi i ri tregon që ushqimi i cili përmban acidet yndyrore mono të pangopura, siç janë frutat e gjelbra, vaji i ullirit, kikiriku dhe bajamet, munden madje për 3 herë të rrisin probabilitetin e mbetjes shtatzënë.

Konsumimi i sasive shumë të mëdha të acideve të ngopura yndyrore (mishi, produktet e qumështit) mund të dëmtojnë pjellshmërinë e femrës. Me një hulumtim është përcaktuar që konsumimi i lartë i acideve yndyrore të ngopura mund të reduktojë sasinë e spermës te meshkujt.

Ekspertët pohojnë që ushqimi mesdhetar mund t’i ndihmojë femrat për të mbetur shtatzënë në mënyrë natyrale.

Dr. Jorge Chavarro së bashku me kolegët e vet ka studiuar efektin e llojeve të ndryshme të yndyrave në fertilitetin e femrave. Në hulumtim kanë marrë pjesë 147 femra, kryesisht në moshën 30 vjeçare.

Ata kanë përcaktuar që femrat, të cilat konsumojnë yndyra mono të pangopura kanë madje 3 herë më shumë probabilitet për të mbetur shtatzënë.

Megjithatë, shkencëtarët paralajmërojnë që hulumtimi është kryer në numër shumë të vogël të femrave dhe që duhet të përsëritet e njëjta procedurë, por në numër më të madh të femrave. Megjithatë, ata theksojnë që ushqimi mesdhetar është i shëndetshëm dhe me siguri që nuk do t’i dëmtojë ose rrezikojë femrat.

“Llojet më të shëndetshme të yndyrave do t’i gjeni në ushqimin mesdhetar”, përcjell Telegraphi anglez deklaratën e dr. Chavarras.

Tashmë shumë hulumtime kanë treguar që ushqimi mesdhetar përmirëson shëndetin e organizmit në përgjithësi, ndërsa në veçanti atë të zemrës dhe enëve të gjakut.

Po ashtu kini parasysh që shumë shprehi përkeqësojnë pjellshmërinë dhe mbetjen shtatzënë. Adaptoni shprehitë e mira, hani ushqim të llojllojshëm, pini në sasi të moderuara dhe ndërpriteni konsumimin e duhanit.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...