Home Këshilla të ndryshme Ushtrimet e mëngjesit

Ushtrimet e mëngjesit

Momenti më i mirë për të bërë ushtrime fizike, është mëngjesi. Pasi do jeni në gjendje të përballoni me shumë energji gjithë ditën.

Palestra ndihmon sistemin kardiovaskular, vë në lëvizje zemrën dhe liron endorfinë, hormoni që bën një organizëm të shëndetshëm. Sigurisht rrit dhe sistemin imunitar tek njerëzit.

Mëngjesi është momenti më i duhur për të vrapuar, notuar apo për çiklizëm. Sigurisht edhe një dietë e pasur me ushqime të shëndetshme pa shumë lyra dhe brumëra do të japin ndryshe atë që ne themi “Një mendje e shëndosh në trup të shëndosh”.

Por edhe fizkultura në darkë ka avantazhet e veta shumë të mira. Pasi është një nga mënyrat më të mira për të luftuar stresin dhe të liron nga tensionet e akumuluara gjatë ditës. Por kujdes! Gjithmonë, duhet të planifikojmë që të bëjmë palestër tre orë para se të biem për të fjetur. Trupi nuk mund të përballojë lëvizjen e madhe në një qetësi të menjëhershme.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sëmundjet e zemrës, kanceri – të ndërlidhura me konsumimin e ushqimeve të përpunuara

Këto ushqime përfshijnë: patate të skuqura, bukë të bardhë, ushqime të gatshme, salçiqet, drithërat me sheqer dhe pijet me gaz – në thelb çdo produkt që përfshin një procedurë industriale. Ngrënja e shumtë e hamburgerëve, picave, biskotave dhe e ëmbëlsirave, po del të jetë e rrezikshme për shëndetin. Një studim i rreth 45.000 njerëzve të moshës së mesme gjeti se vdekjet...