Home Shëndetësi Ushtrimi tibetian për trajtimin e gjëndrës tiroide

Ushtrimi tibetian për trajtimin e gjëndrës tiroide

Sëmundja e gjëndrës tiroidë prek një numër të madh të njerëzve në botë.

Për trajtimin e kësaj sëmundje, preferohet ky ushtrim i famshëm nga Tibeti, që ndihmon në sigurimin e rritjes së gjakut në gjëndër dhe pas ushtrimeve gjëndra pastrohet dhe fillon funksionim normal, transmeton portali arbresh.info

Ja cilët janë katër hapa që duhet të ndiqni:

Hapi 1: Fërkoni duart mirë me qëllim që t’i ngrohni ato dhe më pas butësisht vendosni pranë gjandrën tirode dhe mbajini për nja 10 sekonda

Hapi 2: Tri herë rradhazi duhet të gëlltitni pështymën tuaj dhe të pini tri gëllënka ujë.

Hapi 3: Nxirrni frymën jashtë ngadalë dhe ndërkohë përkuleni kokën përpara gjoksit dhe mundohuni që të prekni gjoksin me mjekër. Qëndroni në këtë pozitë disa sekonda pa marrë frymë, pasi të filloni të merrni frymë, largoni mjekrën nga gjoksi dhe shtyeni kokën pas.

Hapi 4: Përderisa keni mjekrën në gjoks, ngadalë kthejeni kokën majtas dhe djathtas, duke mos e hequr nga gjoksi. Në këtë mënyrë ju do të masazhoni gjëndrën tiroide.

Përsëritni këtë ushtrim të paktën dhjetë herë, për disa ditë. Ushtrimi mund të bëhet në një pozicion të ulur ose në këmbë. Është e nevojshme ta bëni shpesh, pasi ajo çon në përmirësimin e gjendjes së gjëndrës tiroide. Është veçanërisht e dobishme për ata që vuajnë nga hipotiroidiz

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...