Home Shëndetësi Uthull për të kuruar tumorin në qafën e mitrës

Uthull për të kuruar tumorin në qafën e mitrës

Uthull për të diagnostikuar tumorin në qafën e mitrës. Është zgjidhja më “low-cost”, e cila është bërë e ditur nga mjekët e shkollës mjekësore John Hopkins, për të gjitha ato vende që janë në rrugë zhvillimi ku është tepër e vështirë të kryhen kurime të tjera.

Kjo metodë ka marrë vitin e kaluar aprovimin nga OMS dhe tani mund të themi se ka ardhur momenti për tu testuar në vendet e varfra.

Testi, ekonomik dhe efikas, mund të kryhet me ndihmën e një infermiereje: mjafton të kalojmë vetëm pak uthull në qafën e mitrës dhe në vendin ku pjesa merr ngjyrë të bardhë do të thotë se ekziston një plagë pre-kanceroze.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...