Uthulla e molles dhe dobite e saj

uthullaUthulla e molles ne perberjen e saj posedon 19 deri 22 minerale te rendesishme per rritje, riperterije dhe kujdes ndaj organizmit: kalium, natrium, magnez, kalcium, fosfor, squfur, hekur. Krahas tyre posedon edhe vitaminat, E, A, B1, 82, 86, betakarotine, bioflavonoide dhe pektine.

Konsumimi i uthulles para vakteve ndikon ne luftimin e diabetit, pastaj nxit tretje me te mire te ushqimit, kontrollon oreksin si dhe ndikon ne humbjen ne peshe. Hulumtimet tregojne se uthulla e molles ekuilibron oreksin, forcon ndjenjen e te qenit i ngopur si dhe zvogelon ndjenjen per te konsumuar ushqim shtese.
Uthulla ndikon qe dietat te jene me pak stresuese, ofrojne energji si dhe ndikojne ne pastrimin komplet te organizmit.
Nese deshironi ta pakesoni kolesterolin, brenda dites merrni 15 ml uthull te molles. Besohet se pektina absorbon yndyrat dhe kolesterolin, duke i eliminuar prej organizmit.  Per uljen e shtypjes se gjakut dy here ne dite konsumoni nje luge uthull te molles te perzier me nje luge mjalte.