Home Shëndetësi Uthulla ‘zbulon’ lythat gjenitale

Uthulla ‘zbulon’ lythat gjenitale

Uthulla ‘zbulon’ lythat gjenitaleSa herë e keni vrarë mendjen nëse lythat e krijuara në zonën gjenitale janë qime të rritura nën lëkurë, apo ndonjë shenjë e ndonjë sëmundjeje seksualisht të transmetueshme?

Epo ka një mënyrë fare të thjeshtë për të zbuluar për çfarë bëhet fjalë.

Lythat e krijuara nga sëmundja papilomavirus, që është një nga SST-të më të zakonshme, zakonisht kanë pamjen e lulelakrës.

Prandaj nëse ajo që ndodhet në trupin tuaj është e lëmuar, me shumë mundësi është thjesht një qime e pabindur.

Ende nuk jeni e sigurt? Provoni testin me uthullë.

Për të zbuluar me çfarë keni të bëni, do t’ju nevojitet pambuk i pastër dhe uthull e bardhë. Zhyteni pambukun në uthull dhe vendoseni për disa minuta mbi lyth. Lëkura e infektuar nga papilomavirus do të bëhet menjëherë e bardhë, në të kundërt, nuk do të ndryshojë ngjyrë.

Nëse i pari është rasti i juaj, atëherë mund t’ju duhet sa më shpejt një vizitë tek mjeku.

Por nëse ende nuk jeni të bindura, një vizitë mjekësore do t’ju qartësojë siç duhet.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...