Home Shëndetësi Vaji i kokosit mund të luftojë prishjen e dhëmbëve

Vaji i kokosit mund të luftojë prishjen e dhëmbëve

Vaji i kokosit sulmon bakteret që qëndrojnë në prishjen e dhëmbëve dhe mund të përdoret në produktet e kujdesit dentar, sipas studimit.

Shkencëtarët gjetën se vaji i kokosit i cili kishte qenë trajtuar me enzime ndalon rritjen e baktereve – Streptokoku shkaktari kryesor i prishjes së dhëmbëve.

Prishja e dhëmbëve ndikon në 60% deri në 90% të fëmijëve në vendet e industrializuara.

Duke folur në konferencën e përgjithshme të Mikrobiologji së, studiuesit irlandezë thonë se vaji i kokosit gjithashtu sulmon majatë.

Ekipi hulumtues nga Instituti i Teknologjisë Athlone në Irlandë ka testuar ndikimin e vajit të kokosit, vaj vegjetal dhe vaj ulliri në shtetet e tyre natyrore edhe kur trajtohen me enzime, në një proces të ngjashëm me tretje.

Vajrat janë testuar pastaj kundër baktereve Streptococcus të cilat janë banorë të zakonshëm të gojës.

Vetëm shtimi i enzimës ndryshoi vajin e kokosit duke treguar tregoi një aftësi që pengonte rritjen e shtameve, të baktereve.

Ajo gjithashtu sulmuan Streptococcus mutans, një bakter acid-prodhues i cili është shkaku kryesor i prishjes së dhëmbëve.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...