Vaji i ullirit dhe përbërësit e tij të dobishëm

maskeVaji i ullirit është i pasur me vitamina,  anti-oksidantë të cilët janë shumë të mirë për lëkuren. Përdorimi i rregullt i vajit të ullirit ndihmon lëkuren tuaj të jetë e butë dhe me shkëlqim, pakson rrudhat dhe tonifikon atë.

Cilët janë përbërësit e mirë që përmban vaji i ullirit

Squalene; është një nga përbërësit kryesor që gjëndet në vajin e ullirit. Ai ju ndihmon të lubrifikoni lëkuren dhe t’a mbroni nga dëmtime të tjera.

Anti-oksidantë; vaji i ullirit është i pasur me anti-oksidantë të cilët ndihmojnë në ri-gjenerimin e qelizave, mbrojnë lëkuren nga ekspozimi në ambiente me pluhur, me ndotje dhe me mot aspak të përshatshem për lëkuren. Vaji i ullirit përmban vitamine E, A dhe poliphenol.

Chlorofil; ky përbërës në lëkurë ndihmon në pastrimin dhe tonfikimin e lëkurës. Vepron edhe si përbërës që parandalon krijimin e rrudhave.