Home Këshilla të ndryshme Vaji i Peshkut – 10 Dobit Shendetesore

Vaji i Peshkut – 10 Dobit Shendetesore

33Vaji i peshkut është i njohur si zvogëlues stresi, ndihmues në kthimin e vigjilencës tek të moshuarit dhe përmirësimin e mirëqenies në përgjithësi.

Vaji i peshkut (Omega 3) është i shëndetshëm për njeriun në shumë mënyra si për shëndetin mendor edhe at trupor. Për shembull, acidet yndyrore të Omega 3 janë vërtetuar për parandalimin e sëmundjes së zemrës si dhe sëmundjeve mendore. Përveç tjerash mund të zvogëloj edhe diabetin, kancerin, çmendurin dhe dhimbjet në përgjithësi.

Vaji i Peshkut – Cilet Jane Te Mirat Shendetsore Te Omega 3?

 1. Përmirësues I Shendetit Mental

  Acidet e Omega 3 janë përmirësues te fuqisë se trurit per shkake se përmbajnë DHA (Acid Decosahexaenoic) dhe EPA (Acid eicosapentaenoic) qe te dyja janë vitale per funksionimin e mire te trurit. Dhe si rezultat fuqia mendore rritet qe shpien ne koncentrim me te mire, rritje kreativitetit dhe memorie te përmirësuar. Personi behet me i ditur.

  2.I Mire Per Lekure Te Re dhe Shkëlqyese

Vaji i Peshkut rigjallëron lekuren e plakur duke shtuar prodhimin e kolagjeni dhe elastineve qe dhurojne freski (rini). Eicosanoids anti-inflamator janë        përgjegjës per zvogëlimin e irritimin (ndezjen) e lekures dhe keshtu zvoglon rrudhat te cilat gjithashtu prodhohen ne sasi te mëdha.

 

 • Zvogëlon Zhvillimin e Semundjeve Mentale

  Mosbalancimi Kimik i nxitur nga çrregullimet mentale rezulton kur truri ka nivel te ulet te EPA dhe DHAs. Çrregullimet mentale sikur semundja Alzheimer-it, Parkinson-it, çmenduria, skizofrenia dhe sëmundjet tjera ne pacient me sklerozë të shumëfishtë, mund te zhvillohen nëse truri nuk mund te rregulloj luhatjet e gjendjes mentale sikur emocionet ekstreme dhe depresioni.

 • Zvoglim Te Rrezikut Nga Kanceri Gjirit

  Acidet yndyror nga vaji i peshkut ndalojnë mutacionin e qelizave te shëndosha ne qeliza kancerogjene, pengojne zhvillimin e padëshirueshëm te qelizave dhe vrasin qelizat kancerogjene egzistuese. Si rezultat formimi i tre llojeve te kancereve te zakonshem – kanceri gjirit, kanceri zorres se trashe dhe kanceri prostates – parandalohet.

44

 • Permiresim te Nivelit Te Kolesterolit dhe Parandalim Te Sulmit Ne Zemer

  Acidet yndyrore qe gjenden ne vajin e peshkut sikur DHA, EPA dhe DPA ndihmojnë ne zvogëlimin e kolesterolit te keq, LDLs, trigleceridet dhe presionit te gjakut. Ato parandalojnë sulmin ne zemer duke u kujdesur per zemren, venat dhe arteriet tua. Sipas nje hulumtimi acidet yndyrore te vajit te peshkut rrisin kolesterolin e mire, HDL dhe parandalojnë formimin e mpiksjes se gjakut para se ato te shkaktojne dem ne trupe. Lexo me tepër per Kolesterolin këtu (ldl dhe hdl)

 • Suplement Per Nena Shtatzana

  Sipas nje studimi nenat qe marrin suplement te vajit te peshkut kane rrezik me te vogel te lindjes se hershme. Ato ndihmojne zhvillim te mire te fetusit (embrionit) dhe parandalojnë problemet e zhvillimit, çrregullimet e sjelljeve dhe ndihmojnë zhvillimin e trurit tek embrioni. Fetusi zhvillohet ne nje foshnje te shëndetshme dhe te mençur.

 • Zvoglon zhvillimin e semundjeve mentale tek femijet

  Edhe nje shembull tjetër i te mirave shëndetësore te acideve Omega 3 është aftësia e tij ne shërimin e ADD (Attention Deficit Disorder apo çrregullim te aftësisë koncentruese), ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder apo çrregullim qe karakterizohet me nje lloj te përsëritshëm te mosvemendjes apo hiperaktivitetit), dyspraxia (dëmtim i aftësisë se ekzekutimit te lëvizjeve vullnetare) dhe Dyslexia (paftesi qe karakterizohet me probleme ne lexim, shqiptim, shkrim ne te folur dhe ne te degjuar).

 • Permiresues i Sistemit Të Imunitetit

  Shtimi apo përmirësimi i sistemit imunitar është për shkake se vaji i peshkut nxit prodhimi e serotonin-it, hormon ky qe i bene njerëzit te lumtur. Lumturia me efektivitet i zgjedh problemet emocionale dhe keshtu rritet mirëqenia e përgjithshme.

 • Shton qetësin dhe lirimin nga stresi

  Sipas nje hulumtimi acidet yndyror te Omega 3 zvogëlojnë stresin dhe hormonin qe rezulton ne stres te larte dhe qe mund te shkaktoj dëme ne trup.

 • Zvoglim te dhembjeve nga pezmatimi

  Dhimbjet nga ndezjet (inflamacioni) i artriti, cystitis dhe gastriti, sa per ti përmendur disa, zvoglohet me marrjen e suplementeve nga vaji i peshkut apo edhe si ushqim. Acidet yndyrore te Omega 3 ndihmojne ne rregullimn e përgjegjësish se trupit ndaj ndezjeve kështu duke zbutur dhimbjet inflamatore.

 • Ketu pra i keni 10 te mira shëndetësore qe vaji i peshkut dhuron tek njerëzit. Çka mendon a ia vlen te përdoresh suplement (hapa) te vajit te peshkut, tregona për te mirat qe keni gjet nga vaji i peshkut e gjithashtu trego cilin fabrikim preferoni nëse jeni përdorues?

 

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...