Home Shëndetësi Vaksina e Shuajip Krajes kundër kancerit merr patentë evropiane

Vaksina e Shuajip Krajes kundër kancerit merr patentë evropiane

Shuajp KrajZyra Evropiane e Patentave ka regjistruar zyrtarisht “Bivaksinën heterologe antikancer për njerëzit”, e shpikur nga akademiku shqiptar Shuajip Kraja.

Bëhet fjalë për një vaksinë që përdoret për trajtimin ose parandalimin e kancerit, e cila ka në përbërjen e saj dy komponentë biologjikë.

Shpikësi i saj, profesor Shuaip Kraja është i specializuar në biologjinë molekulare, me një karrierë të pasur shkencore e akademike, që i kalon kufijtë shqiptarë.

Lajmi është bërë i ditur nga Ministria e Ekonomisë, e cila ka bërë publike dhe 4 shpikje të tjera të rëndësishme të regjistruara në zyrën shqiptare të patentave.

Fushat e shpikjeve shqiptare janë: mekanika, farmaceutika, elektrikja, teknologjia e naftës dhe elektroteknika.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

99 Emrat e Bukur të Allahut

1. ER RAHMAN (I Gjithëmëshirshmi); 2. ER RAHIM (Mëshirëploti). “Zbritje prej Mëshiruesit, Mëshirëplotit!” Fusilet, 2. 3. EL MELIK (Sunduesi); 4. EL KUDUS ( i Pastërti); 5. ES SELAM (Paqedhënësi); 6. EL MUMIN (Siguruesi); 7. EL MUHEJMIN (Mbizotëruesi); 8. EL AZIZ (Fuqiploti); 9. EL XHEBAR (i Gjithëfuqishmi); 10. EL MUTEKEBIR (I Madhërishmi). “Ai është Allahu që nuk ka zot tjetër përveç Tij, Sundues i përgjithshëm, i Pastër (prej të metave që...