Home Shëndetësi Vaksina kundër kancerit në veshka i kalon testet me sukses

Vaksina kundër kancerit në veshka i kalon testet me sukses

Hulumtuesit nga Universiteti në Tubingen i kanë publikuar rezultatet e hulumtimit në të cilin është studiuar efikasiteti i vaksinës IMA901 kundër kancerit të veshkave.

IMA901 përdoret te pacientët që vuajnë nga kanceri i veshkave. Përbëhet nga peptidet sintetike të ndërlidhura për tumorin (TUMAP), që i aktivizojnë qelizat – T trupore, të cilat e sulmojnë tumorin.

Për dallim nga kimioterapia, ky proces e lëviz sistemin imun të trupit dhe mobilizohet për sulm në kancer.

Hulumtimet kanë treguar se imunizimi aktiv kundër kancerit mund të jetë i suksesshëm dhe më shumë se çdo kimioterapi tjetër mundet t’ia zgjasë jetën pacientit. “Ky hulumtim është një hap kyç në zhvillimin e terapisë imunologjie kundër kancerit.

Kjo madje do të mund të përdoret më luftë kundër çdo lloji të kancerit”, tha dr. Hans-Georg Ramensi. Studiuesit nga Universiteti në Tubingen edhe më herët kanë publikuar studime të ngjashme kundër kancerit në zorrë dhe prostatë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...