Home Shëndetësi Vaksina kundër kancerit të prostatës

Vaksina kundër kancerit të prostatës

Pas tre vjet debatesh, FDA (Agjencia amerikane e ilaçeve), i ka hapur dritën jeshile vaksinës së parë kundër kancerit të prostatës.

Vaksina quhet Provenge dhe stimulon sistemin imunitar të sulmojë tumorin.

Trajtimi, i miratuar nga Dendren Corp, parashikon heqjen e disa rruazave të bardha të pacientëve të cilat trajtohen me një proteinë gjenetikisht të modifikuar në gjëndje t’i bëjë më të fuqishme përballë tumorit, të cilat më pas futen në gjakun e të sëmurit.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...