Home Këshilla të ndryshme Varësia nga interneti së shpejti çrregullim

Varësia nga interneti së shpejti çrregullim

Personat të cilët kalojnë shumë kohë në internet së shpejti ka gjasa të kualifikohen si të varur. Çrregullimi i përdorimit të internetit do të përfshihet në çrregullimet mendore.

Përfshirja e varësisë nga interneti në mesin e varësive të tjera tashmë për një kohë ka qenë temë e debateve të shumta.

Ekspertët mendojnë se varësia nga interneti është vetëm produkt sekondar i një gjendjeje më serioze, siç janë njerëzit të cilët vuajnë nga nervozizmi dhe internetin e përdorin më shumë se të tjerët.

Ekspertët nga Australia mendojnë që edhe përdorimi i tepruar i pajisjeve të tjera siç janë ‘tablet’-ët, do të mund të nënkuptohej si një çrregullim i varësisë. “Te fëmijët, luajtja e lojërave është një problem i dukshëm”, ka deklaruar Majk Kirios nga Shoqata e Psikologëve të Australisë.

Hulumtimet e mëhershme kanë zbuluar se tinejxherët e varur nga interneti kanë ndryshime strukturore brenda trurit, si për shembull më pak materie të hirtë në krahasim me personat të cilët nuk janë të “varur”.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...