Home Këshilla të ndryshme Vetëm një numër i vogël i njerëzve mund të gudulisin veten

Vetëm një numër i vogël i njerëzve mund të gudulisin veten

Provoni të gudulisni vetën – vështirë se mund të ndjeni diçka.

Kjo ndodhë sepse, gudulisja vepron kur iu prekë dikush kur se prisni, duke ju zënë në befasi dhe pa ditur se si do të ndjeheni.

Kur e gudulisni vetën, truri i dërgon sinjal trupit, se kjo është diçka e vullnetshme, transmeton Telegrafi.

Mirëpo, sipas një hulumtimi të botuar në zhurnalin ‘Vetëdija dhe Njohuritë’, njerëzit që kanë ‘tendenca skizofrenike’ mund të gudulisin vetën.

desktop-1458832222

Kjo kategori e njerëzve, me sjellje të çrregullta, ka aftësi të ndjejë kënaqësi, nga eksperienca të ndryshme sociale.

Hulumtuesit nga Universiteti Lille, kanë gjetur se këna njerëz mund të vet-gudulisen, por edhe nga të tjerët.

Në eksperimentet e bëra është gjetur, se reagimet kanë qenë të njëjta si kur janë gudulisur vetë, si nga dikush tjetër.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...