Vetëm tre javë pushime nga puna zgjasin jetën tuaj!

Marrja e pushimeve të rregullta larg nga zyra mund të zgjasë jetëgjatësinë tuaj, sipas rezultateve të një studimi shkencor 40-vjeçar.

Meshkujt që morën tre javë ose më pak pushim vjetor u gjetën të kenë 37 për qind më shumë gjasa të vdesin, krahasuar me ata që morën më shumë se tre javë.

Dështimi për t’u larguar nga stresi ditor i zyrës përçmoi çdo përfitim nga të hahet shëndetshëm dhe duke bërë stërvitje, thonë shkencëtarët.

Sipas gjetjeve më të fundit, ata që nuk bëjnë pushime të rregullta tentojnë të punojnë më gjatë orë dhe të marrin më pak gjumë, gjë që ka një ndikim të rëndë në shëndet.

Studimi thekson rëndësinë e përdorimit të të gjitha lejeve vjetore të disponueshme gjatë rrjedhës së vitit, njofton Klan Kosova.