Home Shëndetësi Vetitë e manaferrave

Vetitë e manaferrave

manaferraA e dini se manaferrat janë një frut jo vetëm i shijshëm por edhe mjaft i dobishëm për shëndetin mendor. Do t’ju duket e çuditshme por kohët e fundit është kryer një studim i cili ka dalur në përfundimin se konsumimi i rregullt i luleshtrydheve dhe manaferrave mund të frenoj plakjen mentale për më shumë se dy vite. Ngrënia e manaferrave dhe luleshtrydheve mund të ndihmojë në frenimin e plakjes së mëndjes në moshë të thyer.

Mund të ndodhë që truri juaj të mos plaket aq shpejt nëse jeni në moshë të thyer dhe konsumoni sa më shumë manaferra. Manaferrat gjithashtu njihen si frut i pasur me antioksidantë dhe të mbrojnë nga një mori sëmundjesh. Sa më shumë ti përdorni aq më mirë do të jetë!

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...