Veza, produkti më i pasur me proteina

Ne zakonisht konsumojmë mish, peshk, vezë, djathë, qumësht dhe bishtajore të thata për të marrë sa më shumë proteina.

Ne zakonisht konsumojmë mish, peshk, vezë, djathë, qumësht dhe bishtajore të thata për të marrë sa më shumë proteina.
Specialistët pohojnë se veza është produkti më i pasur me proteina i përdorur më shumë nga trupi. Pas saj radhiten mishi i pulës, mishi i kuq, djathi, qumështi, kosi, bishtajoret etj.

Krahas kësaj, djathi kaçkavall bën pjesë në grupin e djathit më të yndyrshëm dhe është një burim i mirë kalciumi dhe zinku. Megjithëse djathi i bardhë është i pasur me kalcium, ai është edhe një burim i mirë vitamine D. Personat që kanë probleme me peshën nuk duhet ta kalojnë masën në konsumin e dy llojeve të djathit.

KËSHILLA TË NGJASHME