Home Ushqim Vezët, më pak kolesterol, më shumë vitaminë D

Vezët, më pak kolesterol, më shumë vitaminë D

Sasia mesatare e kolesterolit në vezë është 186 miligramë, që do të thotë që nuk është e preferueshme që të hani më shumë se një vezë në ditë.

Sasia ditore e kolesterolit në ushqim nuk duhet të kalojë 300 miligramë.

Në dhjetë vjetët e fundit kolesteroli në vezë ka rënë për 14 për qind, derisa vitamina D është rritur për 64%, tregoi analiza e Ministrisë së Bujqësisë në ShBA.

Pse kanë vezët më pak kolesterol ende nuk dihet, por parashikohet se kjo është për shkak të ushqimit më kualitativ që marrin pulat. Rritja e vitaminës D është lehtë e shpjegueshme sepse fermerët ushqimin e zogjve e plotësojnë me këtë vitaminë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...