Home Këshilla të ndryshme Vezët ndihmon në mbajtjen e trupit në formë

Vezët ndihmon në mbajtjen e trupit në formë

Ndoshta studiuesit e Universitetit të Konektikatit, preferonin shumë të hanin vezë në mëngjes dhe për këtë arsye ata vendosën për të kryer një studim mbi sugjerimin se të hash vezë në mëngjes ndihmon në mbajtjen e trupit në formë.

Për të arritur këto përfundime, shkencëtarët rekrutuan 21 meshkuj të cilët ishin atëherë ndarë në dy grupe: i pari ka ngrënë një mëngjes të pasur me proteina që përfshinte dhe tri vezë të fërguara, ndërsa grupi i dytë konsumoi një mëngjes të pasur me karbohidrate, djathë dhe kos.

Në fakt, të dyja llojet e mëngjesit përfshinin një numër të barabartë të kalorive në total, ndërsa disa orë më vonë, u provua se ata që kishin ngrënë vezë nuk kishin uri të madhe në orarin e drekës, e që kështu nuk ishin të detyruar të hanin shumë për të krijuar më pas edhe kilogramë të tepërt./NOA/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

A po merrni mjaftueshëm vitamina dhe minerale

Secili prej nesh ka nevojë për dhjetëra vitamina dhe minerale, për të arritur shëndetin optimal. Por, si mund të mësoni nëse po konsumoni mjaftueshëm? Marrja e vitaminave dhe mineraleve mund të jetë një çështje sfiduese, për arsyet e mëposhtme: Numri i madh i vitaminave dhe mineraleve Më shumë se 31 vitamina thelbësore dhe minerale duhet të konsumohen rregullisht. Por, vështirë se dikush ka kohën...