Home Ushqim Vezet nuk shtojne rrezikun per diabet

Vezet nuk shtojne rrezikun per diabet

Konsumimi i rregullt i vezëve nuk rrit gjasat për paraqitje të diabetit të llojit 2, bëjnë të ditur shkencëtarët nga Harwardi.

Disa studime të mëhershme kishin nxjerrë një lidhje në mes të rrezikut të lartë të diabetit të llojit 2 dhe njerëzve të cilët rregullisht konsumojnë vezë.

Në hulumtimin 11-vjeçar kanë marrë pjesë po thuajse 4000 persona të eksperimentuar të moshës mbi 65 vjeçare, të cilët kanë ngrënë vezë kohë pas kohe dhe çdo ditë.

Studimi nuk ka zbuluar asnjë lidhje në mes të konsumimit të vezëve dhe konsumimit të përgjithshëm të kolesterolit me paraqitjen e diabetit të llojit 2.

American Journal of Clinical Nutrition shkruan se vezët janë burim i lartë i kolesterolit, por po ashtu kanë edhe një varg të përbërësve të dobishëm.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

(Disa) ushqime dhe kanceri, kronologjia e një lidhjeje të dyshuar!

U deshën 50 vjet për të kuptuar se stilet e jetesës, në radhë të parë ajo që në pjatë, janë në origjinë të në shumë se gjysmës së tumoreve Për të kujtuar rëndësinë e ndjekjes së një diete korrekte është Shoqata Italiane për Hulumtime të Kancerit (Airc), e cila është kthyer në 2,500 sheshe italiane me iniciativën ‘Portokalli i Shëndetit’. Të...