Home Këshilla të ndryshme Viagra mund t’ua kthejë shikimin të verbërve!

Viagra mund t’ua kthejë shikimin të verbërve!

Një eksperiment dyvjeçar i udhëhequr nga shkencëtarët në Universitetin e Kolumbias në New York sugjeron se pilulat e vogla gjegjësisht Viagra, mund të parandalojnë humbjen e mëtejshme të shikimit dhe mund të riparojë edhe dëmet që tashmë janë bërë, shkruan Dailymail

Arsyeja e gjithë këtij eksperimenti është verbëria e madhe në Mbretërinë e Bashkuar, me rreth 600,000 britanikë që mendohet se kanë pësuar një humbje të shikimit si rezultat i kësaj.

“Viagra ofron potencial të rëndësishëm për mbajtjen dhe rimëkëmbjen e shikimit. Është e dukshme që pacientët kanë mbetur stabil dhe ka një përmirësim të ndjeshëm viziv te një pjesëmarrës”, shtuan hulumtuesit.

Profesori Sobha Sivaprasad nga Kolegji Mbretëror i Oftalmologëve tha se gjetjet e viagra ishin inkurajuese, ndonëse studimi ishte i vogël.

“Tani kemi nevojë për studime më të mëdha për të replikuar këto zbulime përpara se viagra të përdoret si një trajtim”, paralajmëroi ajo.

Studimet e mëparshme kanë sugjeruar që viagra mund të ndihmojë në trajtimin e një sërë sëmundjesh, nga sulmet në zemër dhe sëmundjet e mushkërive deri tek çmenduria.

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Mishi i kuq nxit kancerin e zorrëve

Konsumimi i përditshëm i mishit të kuq apo të përpunuar, edhe në sasitë më të vogla, mund të rritë rrezikun e sëmundjeve të rënda të stomakut. Një studim gjashtëvjeçar i Universitetit të Oksfordit me pjesëmarrjen e rreth gjysmë milion grave dhe burrave anglezë të moshës 40 deri 69 vjeç ka treguar se dietat me bazë mishin e kuq shtojnë me...