Home Shëndetësi Vitamina C e rrezikshme për sytë

Vitamina C e rrezikshme për sytë

Studimet e reja suedeze kanë sjellë një hutim në radhët e mjekëve duke thënë se vitamina C mund të jetë e dëmshme për pamjen.

Hulumtimi, i cili ka zgjatur më shumë se tetë vjet, është realizuar në 24.600 gra të moshës nga 49 deri në 83 vjet.

Është vërejtur se shpeshtësia e konsumimit të vitaminës C në formë të ushqimit shtesë, mund të rritë madje për 38% rrezikun e paraqitjes së kataraktës në moshë të shtyrë.

Rezultati i këtij studimi nxit studimet shtesë për të pohuar ose mohuar këtë efekt të vitaminës C.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...