Home Këshilla të ndryshme Vitamina D dhe kalciumi nuk janë të dobishëm në menopauzë

Vitamina D dhe kalciumi nuk janë të dobishëm në menopauzë

Dozat e pakta të përditshme me vitamina D dhe kalcium nuk mbrojnë nga pëlcitja e eshtrave si pasojë e osteoporozës, e me këtë rast sipas studimeve të fundit shtohen gjasat për shfaqjen e gurëve në veshka.

Femrat, të cilat shkaku i ndryshimeve hormonale dhe osteoporoza marrin vitamina D shtesë dhe kalcium do të duhej të ndalonin së konsumuari ato.

Ekspertët kanë vërtetuar se si doza prej 250 mg vitamina D në kombinim me 1.000 mg kalcium nuk zvogëlon rrezikun e dëmtimit apo pëlcitjen e eshtrave tek të prekurit nga osteoporoza. Pos kësaj, këto doza të përditshme shtojnë rrezikun e shfaqjes së gurëve në veshka, prandaj do të ishte e udhës që t’i shmangni.

Dozat maksimale që konsiderohen të dobishme dhe të padëmshme për shëndetin janë midis 400 dhe 550 mg vitamina D dhe midis 700 dhe 1300 mg kalcium brenda një dite. Ekspertë të shumtë theksojnë se marrja shtesë e vitaminave dhe mineraleve më shumë i bëjnë dëm organizmit të njeriut se sa që i bëjnë dobi, përderisa dozat e vogla nuk i bëjnë dëm shëndetit të njeriut.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...