Home Shëndetësi Vitamina D ul shtypjen e gjakut

Vitamina D ul shtypjen e gjakut

Me konsumimin e vitaminës D mund të ulet shtypja e lartë e gjakut, njëjtë sikur bëhet me ndihmën e disa tabletave.

Hulumtimi i fundit tregon se vitamina D e ul shtypjen e gjakut edhe te personat me diagnozë të hipertensionit.

Mungesa e kësaj vitamine ndërlidhet ngushtë me shtypjen e lartë të gjakut, por deri më tani nuk kishte kurrfarë faktesh se mungesa e kësaj vitamine e bën dallimin.

Ky hulumtim, i cili ishte paraqitur në Londër, ka treguar se ekziston dobi e drejtpërdrejtë në përdorimin shtesë në ushqim të kësaj vitamine, në formë të tabletave, edhe gjatë muajve të dimrit.

Po ashtu, u tha se mënyra më e mirë për t’u pajisur me këtë vitaminë janë rrezet e diellit. Në fakt, rreth 90% e furnizimit me vitaminën D vjen prej rrezeve të diellit, nëpërmjet lëkurës.

Duke marrë parasysh se popujt që jetojnë në hapësirën veriore të globit kanë më shumë nevojë për këtë vitaminë, ata edhe e përdorin më shumë në formë të tabletës, në krahasim me njerëzit e vendeve jugore, të cilëve nuk u mungojnë rrezet e diellit.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...