Home Këshilla të ndryshme Vitamina E-mbron nga ekzema

Vitamina E-mbron nga ekzema

Fëmijët qe konsumojnë ushqim te pasur me vitamine E, kane me pak predispozite për paraqitje te ekzemës, kane thënë shkencëtaret japoneze.

Ekspertet nga universiteti Jamaguci, pas hulumtimeve qe i kane beret e fëmijët me alergji, kane ardhur ne përfundim se ekzema është me pak e pranishme te fëmijët qe marrin mjaft vitamine E me ushqim. Vitamine E ka ne vajra bimore, ne arra dhe ne drithëra integrale.

Mirëpo ende nuk dihet sakte se si e zvogëlon vitamine E rrezikun nga ekzema. Pjesëtarët e ekipit japonez konsiderojnë se ne pyetje është efekti antioksidant i kësaj vitamine dhe ndikimi i tij pozitiv ne sistemin imunitar.
Vitaminat  e mbrojnë shëndetin tuaj, kurse IPKO ju mbron nga shpenzimet e tepërta.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...