Vitamina më e mirë që lufton dhimbjen e këmbëve

Nëse vuani nga ngërçet muskulore, ka të ngjarë që tashmë jeni njohur me opsionet për lehtësimin e dhimbjeve.

Nxehtësia, masazhi dhe relaksuesit e muskujve me recetë janë mënyra të zakonshme për të trajtuar spazmat.

Por, vitaminat mund të funksionojnë shumë mirë, duke trajtuar në mënyrë efektive ngërçet e muskujve, si dhe duke parandaluar dhimbjet para se të fillojnë.

Pra, cila është vitamina më e mirë për ngërçet në këmbë?

Shumë nga vitaminat e rishikuara më mirë për dhimbjen e muskujve përmbajnë magnez, të cilin tashmë e dimë se është efektive edhe në mbrojtjen kundër COVID-19, rritjen e sistemit imunitar dhe madje edhe uljen e presionit të gjakut.

Por, kujdes cilin lloj shtese magnezi vendosni të përdorni, ato që përmbajnë glikinat të magnezit, forma më e disponueshme e enzimës, thithin lehtësisht në muret e zorrëve dhe nuk prodhojnë një efekt laksativ.

Nëse qëllimi juaj është të ndaloni ngërçet e muskujve dhe të flini më shumë, gjëja e fundit që dëshironi është një shtesë që ju dërgon në banjë disa herë gjatë gjithë natës!

KËSHILLA TË NGJASHME