Home Shëndetësi Vitaminat e mollës – Pse duhet ta hani për sistemin imunitar

Vitaminat e mollës – Pse duhet ta hani për sistemin imunitar

 

E ëmbël, por edhe e thartë, mollët konsiderohen si fruti që ndihmon për zhvillimin e sistemit imunitar. Gjithashtu, mollët përmbajnë sasi të vogël të mineraleve si kaliumi, fosfori, kalciumi dhe kalium.

Kaliumi është kompetent i rëndësishëm i qelizave dhe lëngjeve trupore të trupit dhe ndihmon për të kontrolluar normën e zemrës dhe presionin e gjakut.

Është e pasur me polifenole – komponimet e bimëve që kanë një aktivitet të fortë antioksidues. Dihet se një mollë e përditshme kontribuon në shëndetin e përgjithshëm.

Molla zakonisht hahet e papërpunuar, por konsumohet gjithashtu e pjekur, e tharë, përpunuar në lëngje, marmelatë.

Mesatarisht, uji përbën 82 për qind të peshës së mollës, karbohidratet kanë rreth 12 për qind, yndyrat dhe proteina së bashku rreth 1 për qind, dhe celuloza rreth një për qind.

Molla gjithashtu përmban sheqer, acide organike, në sasi shumë të vogla të gjitha aminoacideve thelbësore dhe jo-esenciale. Është e pasur me fibra dhe ka një efekt pozitiv në metabolizëm.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...