Home Shëndetësi Vjen nga deti kura e kancerit të mitrës

Vjen nga deti kura e kancerit të mitrës

Kura e tumorit vjen nga deti. Bëhet fjalë për ilaçin, trabektidina, që vjen nga një organizëm detar mes sfungjerit dhe korales dhe rezulton efikas mbi kancerin e indeve të buta dhe mitrës.

Rezultatet e medikamentit janë paraqitur në Kongresin e Shoqërisë Evropiane të Gjinekologjisë që është mbyllur dje në Milano.

Ndërkohë dy studime janë duke u ndërmarrë nga Instituti Europian i Enkologjisë, një në veçanti për të verifikuar rezultatet e trabektidinës për kancerin në pankreas.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...