Vrani qelizat kanceroze duke e shmangur këtë ushqime

Vrani qelizat kanceroze duke e shmangur këtë ushqimeKohëve të fundit kemi lexuar shumë shpesh se ka shumë produkte kancerogjene, e të cilat i konsumojnë në përditshmëri.

Por, sot do të keni mundësinë të lexoni për njërin nga produktet i cili i ushqen qelizat kanceroze: sheqeri artificial.

Si i ushqen sheqeri qelizat kanceroze?

Qysh në vitet e 1920’ta, Dr. Otto Warburg, fitues i çmimit Nobel, kishte teorizuar se qelizat kanceroze ushqehen me sheqer. Ai besonte se kur trupi ushqehej me sheqer, ky i dyti e inkurajonte progresin e kancerit dhe disfunksionin mitokondria.

Sot e dimë se – pa asnjë dyshim – konsumimi i tepërt i sheqerit e bën trupin rezistent ndaj insulinës. Kur ndodh kjo, trupi, si pasojë e çrregullimeve të ndryshme, e stimulon rritjen e qelizave kanceroze.

Prandaj, çelësi për të shmangur kancerin dhe shpërndarjen e qelizave kanceroze në organe tjera të trupit, është duke e shmangur konsumimin e sheqerit artificial. Ushqimet me sheqer natyral, si frutat, e furnizojnë trupin me vlera ushqyese dhe vitamina, por ushqimet me sheqer artificial, kanë shumë pak përfitime shëndetësore dhe vetëm sa i dëmtojnë qelizat e juaja.