Vuante nga sëmundja e veshkave, burrit i pritet organi gjenital pasi u diagnostifikua me një sëmundje të rëndë

Ishte e nevojshme që një burri t’i pritej penisi sapo mjekët vunë re disa anomali gjatë një kontrolli rutinë.

Pacienti 43-vjeçar ishte duke u trajtuar për dializë për dështimin e veshkave në një spital afër Adelaide, Australinë e Jugut.

Por gjatë ekzaminimit të tij, mjekët vunë re se penisi i tij ishte kthyer i bardhë me njolla të zeza.

Kirurgët shpejt e kuptuan se ishte gangrenoze dhe duhej copëtuar urgjentisht për të parandaluar përhapjen e tij.

Sëmundje e rrallë

Në një artikull, të botuar në BMJ Case Report, mjekët shpjeguan se burri ishte prekur nga një sëmundje e rrallë të quajtur kalcifikim penile.

Është një grumbullim i depozitave të kalciumit në enët e vogla të gjakut, duke i bërë ato të ngushtojnë dhe ndërpresin qarkullimin.

Kjo mund të bëjë që indi të vdesë dhe nëse nuk e kapet në kohë, mund të shkaktojë gangrenë e cila mund të përhapet shpejt dhe është e pashërueshme.

Kalcifilaksia mund të shkaktohet nga sëmundje kronike të veshkave sepse organet ndalojnë filtrimin e kalciumit nga gjaku.

Në këtë rast, mjekët, të udhëhequr nga Dr Rowan David, thanë që burri ishte me fat që i mbijetoi gjendjes, e cila vret rreth gjashtë në 10 pacientë.

Ai shkroi: “Shumica e pacientëve që zhvillojnë kalcifikim të penisit përparojnë në gangrene.

Pacienti u mor për një operacion urgjent për të hequr mishin e kalbur por plaga e tij u përkeqësua dhe atij i duhej një operacion tjetër për t’i hequr të gjithë majën.

Doktorët arritën ta rindërtojnë atë me një shartim të lëkurës katër ditë më vonë, ku këtë gjë e quajtën “trung penile”. Burri dukej shumë mirë kur u kthye nga kontrolli e tij muajor.

Një vit pas operacionit atij i duhej përsëri duhet t’i nënshtroheshe një të dyti dhe këtë herë për zorrë e trashë të shpuar.

Mjekët thanë se kjo ishte si rezultat i kalcifikimit që zhvillohet në pjesë të tjera të trupit të tij, përfshirë zorrën e tij të trashë.

Mjeket tregojnë se: Pacienti vazhdon të jetë i gjallë edhe pas diagnostifikimit të kalcifilaksisë së penisit.