Xhenxhefili e parandalon kancerin

Sipas një hulumtimi amerikan ekstrakti i xhenxhefilit i parandalon qelizat e kancerit qe te ushqehet, prandaj është i dobishëm ne parandalimin e kancerit, e sidomos te kancerit ne vezore.

Përndryshe xhenxhefili ka efekt shërues edhe ne lukth dhe ne zorre, ku luan rolin e antiseptikut, por edhe e shpejton tretjen dhe përpunimin e ushqimit.

Përdoret edhe te sëmundjet reumatizmale, te sëmundja e udhëtimit, për uljen e temperatures etj.