Home Këshilla të ndryshme Zakonet e mira që favorizojnë shëndetin e stomakut

Zakonet e mira që favorizojnë shëndetin e stomakut

1
Ja disa këshilla…
1- Ruajtja e gjendjes së mirë shpirtërore:
Elementet shpirtërore kanë tepër ndikim për oreksin, tretjen dhe thithjen e materialeve ushqyese në stomak. Emocionet negative mund të shkaktojnë uljen e oreksit, gazra të stomakut, keqtretjen etj. Por gjendja e mirë shpirtërore favorizon aktivitete normale të tretjes në stomak. Prandaj, mbajtja e emocioneve pozitive dhe gjendjes së mirë shpirtërore është një metodë shumë e vlefshme për shëndetin e stomakut.
2- Dieta e shëndetshme:
Ngrënia duhet të kryhet sipas orarit të rregullt. Në çdo vakt, sasia e ushqimeve të konsumuara duhet të jetë e qëndrueshme. Duhet të shmanget ngrënia e tepërt. Është një metodë e shëndetshme që të konsumohet mishi së bashku me perimet. Kosi është një ushqim i mirë që mund të ndihmojë tretjen e ushqimeve dhe metabolizmin në stomak dhe zorrë. Përveç kësaj, ushqimet si drithërat, patatet dhe fasulet që përfshijnë fibra dietike, mund të nxitin tretjen në stomak dhe të pakësojnë aktivitetin e baktereve të këqija.
3- Ruajtja e ngrohtësisë së trupit:
Pacientët që vuajnë nga sëmundjet e stomakut duhet t’u kushtojnë vëmendje të madhe masave për të ruajtur nxehtësinë e trupit, duke shmangur prekjen nga ftohtësia. Në të njëjtën kohë, duhet të pakësohet ngrënia e ushqimeve të ftohta. Nëse keni ftohje të stomakut, mund të përdoret çaji i xhenxhefilit.
4- Pjesëmarrja në aktivitete të përshtatshme sportive:
Aktivitetet e përshtatshme sportive mund të nxitin funksionet e tretjes në stomak dhe në zorrë, si dhe të përmirësojnë qarkullimin e gjakut në organizëm. Këtu theksojmë disa parime mbi aktivitetet sportive për shëndetin e stomakut. Është më e këshillueshme që aktivitetet sportive të zhvillohen para ngrënies. Pasi hamë drekë apo darkë mirë është të pushojmë për 1 deri 2 orë e më pas mund të bëjmë fiskulturë. Në librat e mjekësisë tradicionale kineze, është prezantuar një lloj masazhi i thjeshtë rrethor në bark, sipas kahut orar. Kjo ndihmon për të nxitur aktivitetin e tretjes dhe për të reduktuar dhimbjet e barkut.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...