Zbulohet antibiotiku efikas kundër baktereve rezistuese

Shkencëtarët kanë zbuluar antibiotikun e ri, i cili është shumë efikas kundër baktereve rezistuese ndaj agjentëve të njohur anti-mikrob.

Antibiotiku është gjetur në një mostër të tokës në Itali, më saktë në një bakter që gjendej në atë tokë dhe është quajtur “PUM”, shkruan AFP.

Antibiotiku me sukses ka eliminuar spektrin e gjerë të baktereve në testet laboratorike. Provat klinike të “PUM” mund të fillojnë gjatë tri viteve të ardhshme, derisa antibiotiku në treg mund të gjendet pas dhjetë vjetësh.