Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Zbulohet enzima që bllokon shtatzaninë

Zbulohet enzima që bllokon shtatzaninë

Shkencëtarët kanë arritur të zbulojnë një proteinë, e cila është në gjendje të zgjidhë shumë prej problemeve që lidhen me mungesën e pjellorisë tek femrat. Keshtu mësohet në një artikull të publikuar ditën e sotme në “Journal of Medicine”.

Një studim u krye mbi 100 gra, të cilat kanë humbur spontanisht më shumë se tre fëmijë, nga pamundësia e trupit të tyre për të përballuar shtatzaninë.

Nga analizimi i rasteve, u zbulua se gratë që kanë pësuar aborde ose e kanë patur shumë të vështirë të ngelin shtatzanë, në shumë raste kanë nivele të larta të një enzime të quajtur SGK1.

Enzima u injektua në masë të lartë edhe tek disa kavie në laborator, të cilat ashtu si në rastin e njeriut, humbën tërësisht ose pjesërisht aftësinë riprodhuese.

Sipas studiuesve britanikë, ky zbulim është shumë i rëndësishëm, pasi do të përqendrojë kërkimet në një fushë të caktuar, ndërsa u shpreh optimist mbi mundësinë e gjetjes së medikamenteve për kurimin e këtij problemi.

Statistikat tregojnë se një në gjashtë gra përjeton vështirësi në mbetjen shtatzënë. Është ende e paqartë se sa përqind të rasteve të problemeve shkaktohen nga përqindja e lartë e enzimës në gjak.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...