Home Shëndetësi Zbulohet gjeni JFGF20 që shëron shurdhërinë

Zbulohet gjeni JFGF20 që shëron shurdhërinë

Njerëzit që kanë problem me të dëgjuarit do t’i gëzojë lajmi se shkencëtarët kanë gjetur zbulime të reja që mund t’ua shërojë shurdhërinë.

Kohë më parë shkencëtarët nga Universiteti i Uashingtonit në zbulimin e vet më të ri kanë zbuluar gjenin JFGF20, për të cilin shpresojnë se do të shërojë mosdëgjimin. Ky zbulim do të ishte revolucion i vërtetë në botën e mjekësisë sepse shurdhëria është problem nga i cili vuajnë çdo i 300-ti njeri në botë.

Po qe se ia dalin ta kultivojnë qelinë e qimes nga brendia e veshit, shkencëtarët mendojnë se do të mund ta zgjidhin problemin e shurdhërisë gjenetike, e edhe ato që janë bërë nga zhurma ose pleqëria. Gjeni JFGF20 është esencial për shurdhërinë që shfaqet nga mplakja e shkencëtarët e këtij universitetit janë të parët që ia kanë arritur ta ndajnë. Ky zbulim jep shpresa se shurdhërisë mund të shërohet me sukses.

Shkencëtarët ia kanë dalë që nga kafshët të veçojnë gjenin JFGF20 nga organizmin e kafshët të mbesin krejtësisht të shëndosha. Të gjitha kafshët deri para nxjerrjes së këtij gjeni kanë qenë krejtësisht të shurdhra

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Këto ushqime pengojnë gjumin normal

Ne e dimë që ushqime të caktuara që përmbajnë kafeinë ose sheqer mund të stimulojnë sistemin nervor, duke e bërë të vështirë gjumin. Por ka edhe ushqime që do të kenë efektin e kundërt. Mos harroni karbohidratet Ushqyerja që përfshin nxjerrjen e karbohidrateve mund të prishë ekuilibrin kimik të trupit dhe kështu të parandalojë gjumin e mirë. Në vend që t’i eliminoni...