Home Shëndetësi Zbulohet streha e virusi HIV

Zbulohet streha e virusi HIV

Shkencetaret amerikane zbulojne nje vend te ri ku fshihet virusi HIV. Sipas studimeve me te fundit, virusi vdekjeprures gjen strehe ne menyre te heshtur ne qelizat progjenitrike te gjakut.

Ata shprehen se HIV mund te qendroje i qete ne kete zone per vite te tera.

Zbulimi i bere nga Universiteti i Michigan u publikua ne revisten shkencore “Nature Medicine”.

Gjuetia ndaj zonave te fshehjes se HIV-it po i mundon shkencetaret prej shume vitesh. Ky zbulim eshte nje tjeter hap para per te zbuluar menyren e luftimit te virusit vdekjeprures.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...