Home Këshilla të ndryshme Zbuloni arsyen përse thinjen flokët

Zbuloni arsyen përse thinjen flokët

4Studiuesit kanë zbuluar arsyen përse flokët thinjen në një moshë të caktuar, ndërsa po kërkonin rreth sëmundjes së kancerit.

“Edhe pse e nisëm projektin për të kërkuar rreth kancerit të tumorit, ne përfunduam duke mësuar se si flokët bëhen gri. Me këtë njohuri, ne shpresojmë që në të ardhmen të krijojmë një përbërje aktuale që të sigurojmë gen-in e nevojshëm për korrigjimin e këtij problemi” – tha Lu Le, një profesor i Universitetit të Dermatologjisë në Texas.

Sipas studimit, ai dhe disa studiues të tjerë zbuluan një proteinë të quajtur KROX20, e cila është e lidhur me zhvillimin nervor, e cila kthehet në qelizë lëkure dhe i thinj flokët.

Më pas, qelizat krijojnë një proteinë tjetër që është faktor thelbësor për pigmentimin e flokëve. Ata e provuan këtë gjë te minjtë, dhe rezultoi se nëse ata nuk do të kishin proteinat KROX20 dhe SCF, atëherë qimet nuk do të merrnin ngjyrë gri. /Ora News/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Surja dhe Duaja Ja-Sin – Me shkronja latine dhe përkthim Shqip

Surja Ja-Sin (36) është mekkase dhe ka takte të shkurtra dhe ritme të shpejta. Numri i ajeteve të saj është tetëdhjetë e tre si dhe është më e vogël dhe më e shkurtë se sureja paraprake (surja Fatir), e cila ka dyzet e pesë ajete. Kështu, tekstet e shkurtra dhe ritmi i shpejtë i japin sures një natyrë të posaçme...