Home Shëndetësi Zemërimi mund mund të rrisë rrezikun për vdekje

Zemërimi mund mund të rrisë rrezikun për vdekje

Zemërimi mund mund të rrisë rrezikun për vdekjeNjë studim i publikuar nga universiteti Iowa ka mbledhur të dhëna nga 1,307 njerëz përgjatë 40 vitesh.

Ata që kishin 25% zemërim e kishin 1.57 herë më të lartë rrezikun për të vdekur më herët në krahasim me ato që nuk acaroheshin/zemëroheshin.

N Nivelet e zemërimit fillimisht janë matur çdo vit midis 1968 deri 1972 nga pyetja e thjeshtë “A zemëroheni lehtë?”.

Mosha mesatare e burrave në fillim të studimit ishte vetëm nën 30-vjeç, por efektet zemërimit u panë deri në 35 vjet më vonë. “Kjo nuk është për njerëzit që zemërohen njëherë në pesë vjet”, thotë Amelia Karraker, autorja e studimit. Sipas saj zemërimi mund të rrisë presionin e gjakut dhe sëmundjet e zemrës, sidomos kur njerëzit ndjejnë se janë trajtuar në mënyrë të padrejtë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shtatë ushqime për pastrimin rrënjësor të mushkërive

Përkujdesja për mushkëritë është një hap i shkëlqyer që mundëson mbrojtjen nga sëmundjet e ndryshme. Në këtë artikull do të mësoni për 7 ushqimet që pastrojnë dhe detoksifikojnë këtë organ të rëndësishëm. Çaji Jeshil Ekspertët rekomandojnë pirjen e një filxhani të ngrohtë me çaj jeshil përpara gjumit. Kjo do të ndihmojë të pastroni organizmin dhe mushkëritë nga toksinat, por edhe të ruajë shëndetin...