Zmadhimi i vitheve nuk ka qenë kurrë më i lehtë, mjafton ta lexoni këtë artikull

2Mbani mend thënien se ju jeni çfarë hani, dhe nëse dëshironi të keni vithe me formë të përsosur, atëherë ngrënia e ushqimit të duhur është po aq i rëndësishëm sa ushtrimet fizike.

Sidoqoftë, përveç ushqimit, një transformim të mirë të vitheve nuk mund ta arrini pa ushtrime fizike, dhe për t’i arritur qëllimet tuaja duhet t’i ndiqni këto dy faza:

– Ushtrimet e forcimit të gluteusit

– Ushqimi pas ushtrimeve fizike, apo gjatë fazës së rikuperimit.

Pas ushtrimeve fizike, vithet tuaja futen në ciklin e riparimit, prandaj është esenciale të ushqeheni mirë për t’u siguruar se ato do të rriten.

Mbajeni mend këtë rregull të thjeshtë: Nëse dëshironi të shtoni peshë, ju duhet të ushqeheni më shumë. Nëse dëshironi t’i zmadhoni vetëm vithet, atëherë duhet të hani me sasi normale.

Çdo gjë e tepërt është e keqe, prandaj mos konsumoni proteina apo karbohidrate në sasi të mëdha, pasi që mund të shpien drejt problemeve shëndetësore.

Duhet të hani të paktën një frut në ditë, pavarësisht se sasia e rekomandueshme është mes 3 deri në 5 frutave në ditë.

Disa nga ushtrimet fizike më të mira për vithe janë ‘lunges’ dhe ‘butt bridge’.